Ausgewählte Publikationen von Prof. Dr. Thomas Misgeld

• Marinković P., Reuter M.S., Godinho L., Kerschensteiner M. & Misgeld T. (2012) Axonal transport changes in murine models of amyotrophic lateral sclerosis. PNAS 109, p4296-301.
  • Bishop D., Nikic I., Brinkoetter M., Knecht S., Potz S., Kerschensteiner M. & Misgeld T. (2011) Near-infrared branding efficiently correlates light and electron microscopy. Nature Methods 8, p568-70.
  • Nikic I., Brinkoetter M., Merkler D., Kreutzfeldt M., Bareyre F.M., Brück W., Bishop D., Misgeld T.* & Kerschensteiner M. (2011) A reversible form of axon damage in experimental autoimmune encephalomyelitis and multiple sclerosis. Nature Medicine 17, p495-9. (* equal senior author)
  • Misgeld T., Kerschensteiner M., Bareyre F.M., Burgess, R.W. & Lichtman J.W. (2007) In vivo imaging axonal transport of mitochondria in mammals. Nature Methods 4, p559-61.
  • Misgeld T. & Kerschensteiner M. In vivo imaging of the diseased nervous system. (2006) Nature Reviews Neuroscience 7, p449-63.
  • Kerschensteiner M., Schwab M., Lichtman J.W. & Misgeld T. (2005) In vivo imaging of axonal degeneration and regeneration in the injured spinal cord. Nature Medicine 11, p572-577.
  • Bareyre F.M., Kerschensteiner M., Misgeld T. & Sanes J.R. (2005) Transgenic labeling of the corticospinal tract: A new method for monitoring axonal response to spinal cord injury. Nature Medicine 11, p1355-60.
  • Misgeld T., Kummer T., Lichtman J.W. & Sanes J.R. (2005) Antagonistic roles of agrin and acetylcholine in postsynaptic differentiation at the neuromuscular junction. PNAS, 102, 11088-11093.
  • Bishop D.L., Misgeld T.*, Walsh M.K., Gan W.B. & Lichtman J.W. (2004) Axon branch removal at developing synapses by axosome shedding. Neuron 44, p651-661. (* equal first author)
  • Misgeld T., Burgess R.W., Lewis R.M., Cunningham J.M., Lichtman J.W. & Sanes J.R. (2002) Roles of neurotransmitter in synapse formation: development of neuromuscular junctions lacking choline acetyltransferase. Neuron 36, p635-48.